Londra, Anglia – Part 2

Incepem partea a 2-a cu o plimbare cu faimosul bus englezesc cu etaj, „Hop-in, Hop-off”. Reteaua de autobuze destinate turistilor s-a dezvoltat mult spre deosebire de prima mea vizita in Londra. Turistii pot beneficia de 6 linii care includ cele mai importante obiective din Londra. Poti cobori si urca ori de cate ori doresti pe parcursul a 24 h pe oricare dintre cele 6 linii.

Aseaza-te confortabil la etajul superior al autobuzului si enjoy the view! Indiferent de anotimp, nu uita sa iti pui in rucsac si o pelerina, pentru ca niciodata nu stii cand te poate prinde ploaia-„shower” cum ar zice englezul.

La intrarea in autobuz soferul iti va oferi o pereche de casti noua, doar a ta, pe care sa le folosesti pentru a asculta fiecare istorioara referitoare la obiectivele pe langa care treci.

Ca a doua alternativa, aveti o plimbare cu ferryboat-ul pe Tamisa. Pentru persoanele cu dizabilitati dependente de carucior aceasta varianta este cea mai indicata.

Tower Bridge
Cu Ferryboat-ul pe Tamisa

Londra are nenumarate poduri peste rau. Pe traseu nu uita sa le fotografiezi pe cele mai importante:

  1. Tower Bridge, renumitul podmobil care se ridica atunci cand trec vasele pe sub el. Nu de putine ori turistii confunda Tower Bridge cu London Bridge. Podul este legat de faimosul castel regal numit Tower of London care a servit de-a lungul mai multor secole pe post de inchisoare.

2. London Bridge. Pe locul unde se regaseste acum London Bridge a existat dintotdeauna un pod. Primii care au construit aici o trecere peste Tamisa fiind Romanii in urma cu 2000 de ani. In prezent Podul Londrei este ultimul din succesiunea de poduri ce au fost construite in acest loc, toate pastrand acelasi nume. In partea de sud a podului puteti regasi Catedrala Soutwark. Catedrala de-a lungul timpului a suferit mai multe modificari, in special in perioada victoriana, insa si-a pastrat corul si catapeteasma in stil Tudor.

Southwark Cathedral

3. Waterloo Bridge. Este cunoscut si sub numele de Ladys Bridge, nume pe care l-a castigat in timpul celui de al doilea razboi mondial, acesta fiind construit in principal de femei. Tot femeilor care si-au petrecut zilele de lucru in fabricile de munitie din timpul razboiului mondial englezii au dedicat si un monument.

4. Millennium Bridge, in capetele caruia se regasesc pe de-o parte St’Paul Cathedral, pe de cealalta teatrul The Shakespeare’s Globe.

St’ Paul Cathedral este cea mai mare biserica din Londra in cadrul careia slujeste episcopul anglican.

Millennium Bridge & St’ Paul Cathedral
Intrarea in Catedrala St’Paul

Teatrul The Shakespeare’s Globe, dupa cum puteti intui, numele acestuia revine in urma faptului ca pe scena acestuia majoritatea pieselor jucate au fost cele din opera faimosului scriitor englez.

The Shakespeare Globe theater

Vis-a-vis de teatru puteti intra la Galeria de arta Tate Modern, unde va puteti delecta cu obiectele de arta moderna expuse.

Tate Gallery Modern

Este timpul sa te indrepti catre British museum, muzeul national. British museum este primul muzeu national din lume deschis publicului. Acesta detine o colectie de obiecte de arta, artefacte, reprezentand bucati de istorie din Africa, Asia, America, Europa, Egiptul Antic, Roma, Grecia Antica, Orientul Mijlociu, etc. Muzeul detine in prezent 94 de galerii.

British Museum

In cazul in care ai reusit sa vezi tot ceea ce se gaseste in British museum, poti sa faci o vizita si la Victoria & Albert museum. Este unul dintre cele mai mari muzee de arta decorativa si a fost construit special pentru Regina Victoria si printul sau Albert.

Curtea Muzeului Victoria and Albert

Si ca tot am vorbit de muzee, nu ratati sa treceti si prin Trafalgar Square sa vedeti Galeria Nationala. Sincer ca sa puteti vedea toate aceste muzee pe indelete va trebui sa va rezervati cateva zile, insa daca timpul va preseaza trebuie macar sa treceti prin Trafalgar square si sa va odihniti o clipa pe treptele galeriei. De obicei in piata Trafalgar se organizeaza diverse festivaluri culinare cu specific indian sau arabesc, deci este un loc bun pentru a incercat si street-food.

Pe seara va puteti indrepta spre renumita strada Oxford Street, cea mai aglomerata strada europeana de shopping, pentru ca nu trebuie sa plecati din Londra cu mana goala. Cel mai accesibil magazin de aici este renumitul magazin Primark, intins pe 2 etaje. Spor la cumparaturi!

Ca aventura voastra sa fie completa te opti retrage intr-unul din sutele de pub-uri din Londra.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

44 − = 41